Lækkerier du finder i kassen

Sortfods gris // Jamón Cebo Ibérico 50%

I denne kasse får du et virkelig lækkert stykke sortfodsskinke, med en helt fantastisk smag og konsistens, uden at være alt for kraftig i smagen. Husk at tage den ud af køleskabet og pakken en times tid før den skal serveres.

Rester fra sortfodsskinke // Tanquitos

Vi har overtalt vores lokale slagter til at have disse “rest-pakker” af sortfodsskinke. Så i denne pakke finder du alle sortfods klassificeringer. De små stykker kan f.eks. bruges i salater, gryderetter, pastaretter eller den klassiske tapasopskrift på kroketter med skinke.

Grønne oliven // Aceituna manzanilla con anchovie

Manzanilla olivenene er også kendte som Seville oliven. Denne type oliven er den bedste sælgende type oliven i Spanien. Ofte er de lagret i en lage baseret på ansjoser, ellers ser man dem ofte også med ansjoser indeni.

Sorte oliven // Olives negres amb Pinyol

Disse oliven er fra La Masrojana som er et familie eget firma som blev stiftet i 1977. De specialisere sig i oliven og har base i Mora d’ebre som ligger kun en time fra hvor vi bor i de bagvedliggende bjerge.

Hemmelig iberico pate // Paté de Secreto Ibérico

Da jeg fandt denne nyhed på vores ynglingsleverandørs side, vidste jeg den skulle med. En hemmelig opskrift, hvem elsker ikke hemmeligheder. Jeg synes de har gjort det ret godt, hvad synes i?

Rød peber og aubergine pesto //Crema de Pimientos y Berenjenas

En dejlig spread med rød peber og aubergine. Perfekt til at smørre på et stykke brød og udvælge sin ynglings ost eller pølse at putte ovenpå. Den kunne også bruges til det mere sunde alternativ, med et par gulerødsstænger på bordet.

Ost // Servilleta

Navnet servileleta, betyder serviet og kaldes det pga. modningsprocessen, hvor saltlagen fjernes med en knyttet serviet, og denne process er altid gjort i hånden

Gedeost // Manchego

En meget kendt type ost, som vi synes næsten altid burde være på tapasbordet. Den har den typiske runde form man kender fra spanske oste, som skaber de kegleformede stykker, som er perfekte til at skære et fint trekantet stykke til dit oste bord:D

Brødsnacks // Bastones con Aceite de Oliva Virgen Extra

Der findes et hav af forskellige brødsnacks i Spanien. Lange, tynde, mindre, buttede, ja i forstår nok min pointe;) Det fælles for alle disse er at de passer SÅ godt til et lille dyp i allioli’en eller som underlag til osten og pølsen.

Humus // Crema de Garbanzos

Humus ER bare lækkert på tapasbordet. Den cremede konsistens, går bare rigtig godt til mange elementer på et tapasbord. Man kan med fordel lige rører den op i en skål, tilsætte lidt lækkert olivenolie på toppen og drysse med lækkert flagesalt.

Allioli // Salsa allioli

En klassiker i kassen er helt klart allioli. Noget af det bedste Spanien har at byde på. Så simpelt med så utroligt lækkert. Hernede bliver den faktisk også ofte brugt til varme retter, som paella. Hvis du har lyst kan du jo prøve:D

Pølse // Fuet finas herbas

Vi elsker at prøve nye pølser, og denne variant med krydderier på ydersiden synes vi i skulle prøve. Det at krydderierne sidder på ydersiden gør at man smager dem ekstra meget og giver derved en dejlig krydderet smag til den enkelte pølse.

Pølse // Salchichon Anchete pimienta

Denne slags pølse findes både i store og små varianter, dette er den store variant vi har fundet til dig. Det mest karakteristiske ved denne slags pølse er dens intense røde farve. Skær den i medium skiver og nyd den på dit tapasbord

Olivenolie // Aceiete

Når vi ny er så tæt på olivenplantagerne som vi er, synes vi det er vigtigt vi til tider sender en flaske hjem til jer. Olivenolie er ikke bare olivenolie hernede, det er helt klart et af de steder Spanierne har meget klare holdninger til hvad de kan lide og ikke kan.

Sød overraskelse // Guírlache

Vores ynglings butik, ligger lige rundt om hjørnet fra vores kontor. Og jeg (Line) skal da knibe mig i armen nærmest flere gange i ugen for ikke lige at svinge forbi og få deres nyeste variant med. Denne gang har jeg valgt det klassiske hårde ydre med lækre mandler i midten:D Jeg synes den er brand god:D

PAELLA CON POLLO Y CHORIZO

se opskrift

PAN CON CHAMPIÑONES Y QUESO

se opskrift

ARROZ CON CALAMARES Y MEJILLONES EN CONSERVA

se opskrift

QUESO MANCHEGO CON MIEL

se opskrift
SE MANGE FLERE OPSKRIFTER HER

Vin til din Tapaskasse?

Vores gode venner Simon og Jacob fra JAMAS Wine laver hver måned vin anbefalinger til vores Tapaskasse. De sælger udelukkende vine fra Spanien og er derfor sindssygt skarpe på vine til netop tapas.

Deres anbefalinger har de så også samlet i en prøvekasse, så nemt at bestille og leveret lige til døren.

SE DENNE MÅNEDS ANBEFALINGER