Gæstemad tapas

Vil du forkæle dine venner eller familie med det mest inspirerende og nydelsesfulde måltid, skal du vælge tapas som gæstemad. Uanset hvilke præferencer dine gæster har for smage, kan du sammensætte den personlige anretning med små tapas serveringer. 

Når du vil være sikker på, at hver en tapasret er fremstillet af ægte, spanske specialiteter, skal du bestille retterne fra en leverandør og forhandler med bopæl i Spanien. 

Hos Fromspainwithlove.dk er det vores fornemmeste opgave at indkøbe de bedste pølser, oste, specialiteter og sortfodsskinke og pakke det i kasser. Du kan bestille tapas som gæstemad og glæde både dig selv og din omgangskreds.

 

Dessert tapas er den mættende og sunde afslutning på måltidet

Spansk tapas er perfekt som dessert. Lever du i forvejen en sund livsstil, eller vil du af sundhedsmæssige årsager begrænse indtag af sukker, er tapas den perfekte løsning til dessertanretningen. Du kommer hverken til at gå på kompromis med smag eller nye oplevelser. Tværtimod.

Tapas åbner op for en verden af vidunderlige smagsindtryk. Én af årsagerne til det spanske madkoncepts succes blandt danskerne, skyldes fleksibiliteten og alsidigheden. Uanset hvilke smagsnuancer du foretrækker, kan du finde dine favoritter på et fad af tapasretter. 

Desserter er ofte noget af det mest komplicerede og teknisk krævende mad, du kan lave. Når du vælger dessert tapas, skal du ikke forholde dig til anden forberedelse end at klargøre det fad, som de lækre og delikate retter skal serveres på. 

Mange mennesker holder af en blanding af pølser og oste som dessert.

 

Tapas forretter som gæster i alle aldersgrupper vil synes som

Vil du overraske din kæreste eller ægtefælle med det mest romantiske måltid? Eller er du ved at planlægge festmenuen til din fødselsdag?

Der er garanti for, at enhver mand, kvinde og gæst får stimuleret sine smagsløg, når du serverer tapas som forret. 

Du kan med fordel blande 4-7 små retter, som passer til menuens hovedret. Det kan være alt fra dip, oliven, skinke eller overraskelser, som du vælger at anrette på en stor tallerken. 

Vi mennesker har forskellige behov i forhold størrelse af portioner. Det kan ofte være lidt af en balancegang at skulle anrette forret, da kvinder og mænd kan indtage vidt forskellige størrelser af portioner. Ved at servere tapas som forret, kan du, din ægtefælle og dine gæster selv tage de retter, som der ønskes.

 

Lav tapastallerken og forkæl hver en gæst 

Tapas som gæstemad er det mest alsidige madkoncept, du kan servere. Der er både praktiske og oplevelsesmæssige fordele ved at tilbyde dine gæster et mix af de mest elskede og velsmagende specialiteter fra Spanien. 

De fleste af os har oplevet, at det at være vært ofte er lig med begrænset tid til at snakke med gæsterne. Når du bruger hovedparten af tiden i køkkenet til klargøring, opfyldning og servering, bliver det svært at få god tid til at snakke med venner og familie. 

Med en indbydende og blandet tapastallerken kan du fokusere på dine gæster fremfor at bruge tid i dit køkken, når du er vært. 

Det tager ikke mere end 10 minutter at anrette de spanske, små retter (sørg for at tage ostene ud af køleskabet cirka 1 time før servering).

 

Tapas som hovedret 

Engang imellem er der brug for at kunne tilberede et hurtigt måltid, selvom en eller flere gæster har meldt deres ankomst. Det kan være både i hverdage og i weekenderne. Skal hovedretten være både hurtig at tilberede, sund og nærende, skal du vælge tapas som gæstemad. 

Du slipper for at stå og kokkerere i flere timer, og du behøver ikke bruge tid på at finde opskrifter og lave mad. 

Når de spanske specialiteter bruges som hovedmåltid, skal du sørge for at servere rustikt brød til samt sprøde crackers. Det vil være til hovedmåltidet, at en tapastallerken er mest indholdsrig. 

 

Forret tapas kan nyes hele året 

Mange forretter har karakter af at være sæsonrelaterede eller egnet til bestemte begivenheder. Sådan er det ikke med tapas som gæstemad. Det spanske madkoncept kan bringe glæde hele året rundt. Du kan mixe og matche anretningen, så det passer til dig selv og dine gæster. 

Det er muligt både at anrette kolde og varme retter, når du anvender tapas som gæstemad. Uanset om maden nydes udenfor på terrassen, eller om den serveres inde ved spisebordet, er det en god idé at starte med de lune retter først.

 

Frokost tapas – sådan anretter du dine specialiteter 

Der findes ikke nogen ”opskrift” på, hvordan du skal servere dine spanske specialiteter. Eftersom maden anrettes på et stort fad, som flere gæster deles om, skal hver person om bordet have hver deres kniv og gaffel samt en lille frokosttallerken. 

Sørg for både at have brød og forskellige typer af crackers som tilbehør. Det er individuelt, hvordan hver gæst foretrækker at spise skinke, ost, dip og pølse.

 

Tapas brunch

Tapas som gæstemad er den perfekte brunch, der kan nydes over flere timer. Der serveres typisk 3-4 forskellige oste, når måltidet er brunch eller dessert. Sørg for at vælge mellem både milde og lidt stærkere oste og bland dem gerne med snackpølser. 

Du og dine gæster får mest ud af ostene, når de har opholdt sig ved stuetemperatur i omkring en time før servering. Herved opnår de deres rette konsistens, og I kan alle få mest smag ud af dem.

Sidder der børn eller unge mennesker med ved bordet, kan det være en god idé at servere milde ost for dem. Det er oftest voksne, som holder af smagen af stærke oste.

 

El Clasico tapas

Tapas som gæstemad skal bade være en inspiration og en oplevelse. ”El Clasico” er navnet på de mest populære tapasbarer, der alene serverer spanske specialiteter til deres gæster. 

Derhjemme kan du lave dit eget tapaskoncept ved at gå på opdagelse iblandt alle de muligheder, som der findes for at sammensætte den perfekte og velsmagende tallerken bestående af delikatesser. 

Der er garanti for, at dine gæster vil huske din servering, når du tilbyder dem ægte specialiteter, der er fremstillet i Spanien. Du kan blive ved at forandre og udvikle dit eget tapaskoncept, som gæster uanset køn og alder vil elske at blive forkælet med.