Lækkerier du finder i kassen

Sortfodsskinke // Jamon de Cebo 50%

I denne måneds tapaskasse finder du en rigtig lækker sortfodskinke i skiver, med en helt unik smag og konsistens. Et tip inden den serveres, er at tage den ud af køleskabet en time før. Med den rigtige temperatur forkommer skinken så smagfuld som muligt.

Serrano skinke// Jamon Serrano Loncheado

I kassen finder du også denne skiveskåret serrano skinke, som er et must på tapasbordet. Vi har udvalgt denne serrano hos vores lokale butik, da det er vores favorit serrano, som emmer af kvalitet. Et lille fun fact er at man her i Spanien spiser serrano skinke juleaften sammen med den populære manchego ost, som du også finder i kassen.

Mini pølser // Mini fuet

En lækker traditionel spansk pølse, som er lavet af duroc svinekød. Dette svinekød byder på en speciel kvalitets smag, på grund af dens lange proces med hærdning, tørring samt den specifikke udvalgte blanding af krydderier. Denne mini version den perfekte snack størrelse. Vores lille søn James er hel vild med disse snack pølser og kan hurtigt spise en hel pakke.

Pølse med peber // Espetec pimenton

Denne pølse er uundværlig til det essentielle tapasbord. Lige præcis denne pølse er lavet med en yderside bestående af peber, så den får en hel specifik skarp og stærk smag. Jeg er sikker på at den vil blive en succes, som element på dit tapasbord med dine nærmeste.

Ko- og fårost // Queso semicurado

Denne ost har vi specifikt været ude og vælge hos vores lokale osteleverandør til månedens tapasbord. Osten har en fin elfenben hvid farve og en halv hærdet konsistens. Osten er lavet af en ko- fåre- og gedemælks blanding, hvilket giver osten den unikke smag. Server osten i trekantede skiver eller nyd den på et skive brød.

Mix af gede- og fåreoste // mezcla de queso

I Queso Manchego D.O.P. curado, Queso de cabra semicurado, Queso oveja curado con trufa, Queso de oveja curado con chili

I denne ostemix af både gede- og fåreost finder du allerførst den lækre velkendte manchego fåreost som du nok har hørt om før. Den er kendt for dens intense smag og smøragtige konsistens. Dernæst finder du en lækker gedeost, med fyldig smag, noter af syrlighed og krydret med paprika. Den tredje ost i dette mix er en fåreost, som er krydret med sort trøffel, hvilket giver en rig smag med markante nuancer. Den sidste ost, der befinder sig i dette mix er igen en fåreost, men denne er i stedet krydret med chili. Disse oste er perfekte til tapasbordet, idet de er skåret ud og klar til servering.

Grønne oliven med ansjos // Aceitunas verdes gourment con anchoas

De oliven vi har valgt her er ikke bare de grønne oliven som man kender dem. Dem vi har valgt for denne måned har nemlig fået et lille twist, da de er med ansjos. Vi er helt vilde med at nyde disse oliven om aftenen til et lækkert glas vin. Disse oliven er også velegnet til at komme i sin salat, pastaret eller som topping på pizza.

Sorte oliven uden sten// Aceituna negra hueso

Det kommer nok ikke, som en overraskelse at du også finder de sorte oliven i kassen. Har du også altid undret dig over hvad forskellen på grønne og sorte oliven er? Det har jeg. Det handler i bund og grund om modningsprocessen. De sorte oliven høstes senere end de grønne og er derfor mere modne. Så hvis du undrer dig over, at den sorte oliven er blødere end den grønne, skyldes det at den er rigere på olie. Olien er nemlig med til at modne oliven. 

Brødsnacks // Barritas de pipas

Disse spanske brødstænger er lavet med middelhavssalt, solsikkefrø, og solsikkeolie som giver dem en kraftig aroma og autentisk smag. De har et højt fiber indhold og uden tilsætningsstoffer, derfor kan man snacke dem med god samvittighed. Robingood produkter er med til at skabe jobmuligheder for mennesker, som er i social udstødelse. Denne fine gestus kunne vi simpelthen ikke stå for.

Oliventapenade // Pasta de olivas a la provenzal

Denne oliven tapenade er lavet på grønne oliven og krydret med dehydreret tomat og aromatiske urter. Dette giver tapenaden en hel unik smag, som er oplagt at nyde på et stykke brød. Toppet med lidt basilikum vil den være ideel til tapasbordet.

Pate // Pate de higado de cerdo

Denne pate har rødder helt tilbage til 1923 og er lavet af de bedste råvarer hvoraf den helt unikke smag og tekstur består. Pateen er baseret ud fra tre koncepter, nemlig balance, naturlige ingredienser og fornøjelse. Det er en lækker smørbar creme, som er oplagt som middagssnack. Her kan man nyde den alene på et stykke brød eller i en sandwich.

Tomatsalsa med mandler, hvidløg og tomat // Salsa xató

Xató salsa er en smagsfuld tomatsalsa produceret i Spanien. Som et ekstra touch til den traditionelle tomatsalsa, har man valgt de bedste mandler, som tilfører saucen den unikke smag. Saucen er fri for konserveringsmidler og ideel til retter som inkluderer alt fra fisk, skaldyr og kød til salater og kartofler. Den kan ovenikøbet også bruges, som pålæg eller under et lækkert stykke pålæg for at tilføre lidt ekstra smag.

Aioli // Allioli

En anden smagsfuld og kendt dip som du finder i denne månedskasse er aioli. Denne dip er kendt for dens velkendte cremede konsistens og smag af hvidløg. Denne spanske version er spækket med smag og er en super lækker dip som er ideel til at komme under et stykke pålæg, for sig selv eller som dip til brødstængerne som også findes i kassen.

Blæksprutter i olivenolie // Pulpo con aceite de oliva

I denne måned finder du denne lidt mere specielle anretning, som er et nemt lille supplement til at pifte det perfekte tapasbord op. Denne delikatesse består af blæksprutte i en lage af spansk olivenolie.

Citron-lime cashewnødder // Anacardos lima-limon

En lille lækker snack, som vi har lagt ved i denne månedskasse er disse håndristede cashewnødder, som er med en eksotisk smagskombination af økologisk citron og lime. Disse nødder er perfekte som topping til forretter, salater eller som snack til tapasbordet. Personligt elsker jeg at spise dem til en kold øl. En fun fact om disse nødder er at de udover at være udsøgt lækre, indeholder en masse sundhedsmæssige fordele. Herunder sænkning af kolesterolniveauet, rig på mineraler såsom magnesium og kobber samt tryptofan, som fremmer hvile og en bedre sindstilstand. Så det er bare at spise løs af disse nødder 😉

Chokoladeovertrukne vafler // Choconeula

Lækre vaffelstænger overtrukket med lækker generøs mørkchokolade. Choconeula er ideel til kaffen, som fredagssnack eller som sødt element til tapasbordet. Når først jeg har taget hul på en pakke Choconeula er det svært at stoppe igen.

ACEITUNAS FRITAS CON QUESO AZUL

se opskrift

CREMA CATALANA

se opskrift

ARROZ CON CALAMARES Y MEJILLONES EN CONSERVA

se opskrift

PAN CON TOMATE

se opskrift
SE MANGE FLERE OPSKRIFTER HER

Vin til din Tapaskasse?

Vores gode venner Simon og Jacob fra JAMAS Wine laver hver måned vin anbefalinger til vores Tapaskasse. De sælger udelukkende vine fra Spanien og er derfor sindssygt skarpe på vine til netop tapas.

Deres anbefalinger har de så også samlet i en prøvekasse, så nemt at bestille og leveret lige til døren.

SE DENNE MÅNEDS ANBEFALINGER