Dessert tapas

Tapas er den perfekte dessert, der hurtigt kan blive en favorit derhjemme. Vil du udskifte de søde desserter, der har et højt indhold af sukker, kan du lave det mest indbydende fad af lækre oste, snacks og pølser. Har du smag for de søde sager, kan du lave et lille kagebord bestående af ene små, søde sager. 

Enhver gæst vil elske at kunne anrette sin egen tallerken bestående af de delikatesser, som stimulerer smagsløgene.

 

Dessert tapas kan anrettes på kreativ, klassisk og personlig facon

Har du smag for bestemte søde sager eller oste, kan du lade dine favoritter være tema for afslutningen på et lækkert måltid. Dessert tapas kan tage sig ud på mange forskellige måder. 

Er du til den spanske og klassiske udgave, vil anretningen bestå af milde, cremede og stærke oste, der er akkompagneret af oliven eller små pølser. 

Er du til en kreativ dessert, kan du mixe oste og kager. Dette kan være en god løsning, når der sidder børn med ved bordet. 

Mulighederne er uendelige, og det er kun din gastronomiske fantasi, der sætter grænser for, hvad du kan overraske og forkæle dine gæster med.

 

Sådan gør du en dessert til tapas 

Der kræves ingen erfaringer med konditori for at få succes med din dessert tapas. Det eneste der er brug for, er en masse små anretninger af kager eller oste. At lave kagerne selv er en god måde at kreere en personlig dessert på. Der findes en masse skønne og inspirerende opskrifter på tapaskager, som nok skal falde i både børns, teenagers og voksnes smag. 

Vælger du at lave en lækker osteanretning, kan du vælge at bage brødet dertil selv, så retten får det personlige præg.

 

Tapas kagebord

Til fødselsdagen skal enhver gæst forkæles med den bedste dessert. Et tapas kagebord er løsningen, når enhver gæst skal kunne få dén dessert, som passer til ønsker, smag, særlige behov og livsstil. Det er individuelt, hvordan vi hver især har det med kager og søde overraskelser. Du kan lave dit eget kagebord bestående af minikager, små muffins og mindre anretninger af søde sager. 

Det kan være en god idé at være opmærksom på de gæster, venner eller familiemedlemmer, der har overfølsomheder (herunder glutenallergi), eller som foretrækker kaloriefattige kager. 

Den store fordel ved kager er, at mange af dem tåler at blive frosset ned, og at mange af dem smager lige så godt dagen efter tilberedelse som dén dag, hvor de blev bagt.