Børnetapas

Børn elsker måltider, hvor de selv kan bestemme, hvilke retter og snacks der skal over på tallerkenen. Selvom tapas umiddelbart associeres med voksne, kan børn få lige så stor glæde og fornøjelse af de mange spanske retter og delikatesser, som deres forældre. 

Det kræver omtanke i forhold til børns præferencer for mad og fødevarer at få succes med at præsentere familiens yngste medlemmer for tapas. Hvor vi voksne vil elske en ren osteanretning, holder børn primært af kød og snack grønsager. 

Herunder får du gode råd til, hvordan du sammensætter og anretter den perfekte børnetapas.

 

Sådan laver du tapas til børn

Det behøver ikke være en krævende og kompliceret opgave at lykkes med at anrette det lækreste og mest indbydende bord med ene små retter, som børnene vil elske. Når du sørger for at tilberede flere af retterne på måder, som børnene kender til i forvejen, er der dømt fest og fornøjelse til den store guldmedalje. 

Du kan med fordel lave og servere følgende retter, når der sidder drenge og piger med ved bordet:

  • Snack pølser 
  • Kyllingespyd 
  • Madtærte 
  • Varmrøget laks 
  • Kartofler 
  • Snackgulerødder- og agurker 
  • Lunt brød
  • Små frikadeller 
  • Mini-muffins eller kage skåret i små stykker til dessert

Børn kan have lige så stærke præferencer for bestemte madvarer som voksne. Der findes børn, som elsker varmrøget laks, mens andre børn i mindre grad holder af denne fisk. 

Serverer du børnetapas til en fødselsdag, er det en god idé at helgardere dig og lave retter, som alle børn kender i forvejen. Det kan være skønne frikadeller, saftige og møre kyllingespyd, tærter og kartofler. 

Tapas er en ideel anledning til at udvide og stimulere børns smagsløg. 

Dit barn kan lære nye smage og retter at kende, når der kan tages et lille stykke madtærte eller lækker laks over på tallerkenen. 

 

Nem og billig, hjemmelavet børnetapas

På kort tid kan du anrette de skønneste tallerkener, der er fyldt af små retter, som dit barn elsker. Er der rester af frikadeller eller tærte i frysere, vil disse madvarer egne sig perfekt til tapas (det gælder både til børn og voksne). 

Det at anrette sin egen tallerken er en god måde for børn at blive inspireret til at lave mad. Børn lærer en masse om mad, tilberedning, god køkkenhygiejne, krydderier og teknikker, når de er med i køkkenet. 

Børn kan være med til at marinere kylling, skrælle gulerødder, blande æggemasse til tærte, forme brød og lave fars til frikadeller. 

Mange af ingredienserne til de børnevenlige retter findes allerede i køkkenet.