Lækkerier du finder i kassen

Sortfodsskinke // Jamon de Cebo 50%

Sortfodsskinkerne du finder i kassen i denne måned er begge to fra producenten Sanchez Marcos som ligger i den lille by Guijuelo i Salamanca, En mindre producent som laver virkelig lækre produkter af sortfodsgrisen. Denne skinke er fra klassificeringen Jamon de Cebo 50% som er en af de bedre klassificeringer, uden at være den dyreste.

Sortfodsskinke // Paleta

Denne “sortfodsskinke” er skåret af skulderen, så er teknisk set ikke en skinke. Den er ofte en smule billigere her i Spanien, men foretrækkes af mange da den oftest er mindre og derfor nemmere at spise sig igennem som familie.

Sorte Oliven // Aceituna Negras

Dette er hvad vi vil betegne som en klassisk sort oliven, som er lækker at servere som snak, i salater eller måske i en pastaret eller på en pizza.

Ost // Mahon

Mahon osten er opkaldt efter havnen i Mahon på Minorca-øen, her i Spanien. Den er er lavet på komælk og har en skøn konsistens. Under modningen håndgnubbes osten med smør og paprika.

Ost med peber // Queso con Pimiento

Vi har flere gange smagt ost med peber og er blevet vilde med de forskallige slags der findes med peber, men den er være favorit og derfor har vi løst du også skal prøve den.

Sennep med sorte oliven // Mostaza con aceituna negra

Det er vist ved at være der henne, at vi kan kalde La Chinata for en af vores “husbrands”. De har så ekstremt mange lækre produkter og hjemme hos os er køleskabet fuldstændig proppet med alle mulige former for dybbelse og smørrelse fra dem.

Det er så nemt og lækkert at servere som snack, bruge det i madretter eller stedet for sauce til et stykke kød. Vi synes denne sene med sorteoliven er helt genial og bruger den til næsten alt. 

Brød snacks // Picos

Kommer du på en spansk bar, så er der en MEGET stor sandsynlighed for at du får serveret en skål med Picos. Det kan måske godt blive lidt tørt, så har hjemme servere vi dem som snacks med lidt forskellige dybbelse.

Saltede mandler // Alemendras con sal

Når vi servere tapas her hjemme er vi blevet vilde med at servere en eller flere forskellige slags nødder eller mandler. Det giver lidt lækkert sprød og så er det en lækkert pynt til et fad med ost eller skinke.

Pate med pedro Ximenez // Pate de cierno al Pedro Ximenez

En lækker paté som kan bruges som smørrelse på brød eller som dybbelse til de brød snacks du også finder her i kassen.

Mini pølser // Mini Fuets

Den mest almindelige spanske pølse, som findes i alverdens størrelser og former. Udover at servere disse små fuet pølser på tapasbordet, så er de også gode som snack til en iskold øl på terrassen.

Allioli // allioli

Vi hørte netop nogen der kaldte allioli for “spansk ketchup”. Og den det er nok meget sigende, for hernede bliver der serveret allioli til alt og afsnittet med allioli i supermarkedet er større end afsnittet med ketchup.

Grønne oliven // Aceituna verde

Lækre grønne oliven som vi synes er et must på et tapasbord. Denne er en helt klassisk variant og i en god og lækker kvalitet, lige som en oliven skal være.

Pølse // Espetec

Dette er en anden variant og størrelse af den Catalanske fuet pølse. Når den er pakket ud kan du hænge den i køkkenet og skære af den når lysten melder sig. Den vil ikke blive dårlig, blot blive mere tør over tid.

Muslinger // Alemejas la natura

Skaldyr er en stor del af det spanske tapas køkken og derfor skal du selvfølgelig heller ikke snydes for lidt lækker fra havet denne gang. Vi har her på siden mange lækre opskrifter her på siden, hvis du har lyst til at prøve noget nyt lækkert med muslinger. Det kunne f.eks. være en lækker paella med muslinger og chorizo pølse.

Mandler i honning //Alemenjas en Miel

Lækre mandler som kan serveres som en snack for sig selv, men går også virkelig godt med et lækkert stykke ost.

SPÀRRAGOS A LA PLANCHA ENVUELTOS EN JAMÒN

se opskrift

PAN CON TAPENADE DE ACEITUNAS Y CHORIZO

se opskrift

PAN CON CERDO, PIMIENTO VERDE Y LIMÓN

se opskrift

TINTO DE VERANO

se opskrift
SE MANGE FLERE OPSKRIFTER HER

Vin til din Tapaskasse?

Vores gode venner Simon og Jacob fra JAMAS Wine laver hver måned vin anbefalinger til vores Tapaskasse. De sælger udelukkende vine fra Spanien og er derfor sindssygt skarpe på vine til netop tapas.

Deres anbefalinger har de så også samlet i en prøvekasse, så nemt at bestille og leveret lige til døren.

SE DENNE MÅNEDS ANBEFALINGER